Великий син великого народу

Дата: 09.03.2021 10:35
Кількість переглядів: 3051

"Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь..."

 

Фото без описуЩороку 9 березня Україна святкує День Народження видатного українського письменника, поета, політичного та громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка.

   

     Кожен великий народ має свої знакові постаті. Такою постаттю для нас, українців, є Тарас Григорович Шевченко. Він був і залишається справжнім митцем, людиною незвичайної долі і надзвичайного таланту, що здобула світову славу. А його поетичне слово – це вогник, схожий на полум’я свічки, що запалює душу людини.

     Вся творчість великого Кобзаря зігріта палкою любов’ю до Батьківщини. Його думи, його пісні, його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів. Духовну велич і красу народу Шевченко підніс на найвищу височінь, чим збагатив увесь світ. Ім’я його стало символом нашого народу.

     207 років минуло від дня народження Великого Кобзаря – славного сина українського народу, але й сьогодні його слово живе між нами. Шевченко – це наша душа, наша мудрість, наша сила. Які б нещастя і муки не випали на долю нашого народу, він вистоїть, якщо з ним буде Шевченко та його слово. Він завжди підтримував і підтримуватиме нас, додаватиме наснаги. Тож нехай «Заповіт» Великого Кобзаря стане заповітом для нас у справі збереження мови народу, звичаїв, пісень. Нехай вогонь його душі запалить у наших серцях іскру Віри, Надії, Любові до рідної землі, свого народу.

    Тарас Шевченко був і залишається зі своїм народом, з Україною, він навічно оселився в серці кожного з нас.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь