Спека продовжується

Дата: 13.07.2021 10:12
Кількість переглядів: 3391

                            Спека продовжується

Фото без опису

     Температура повітря останні дні сягає +29°С, + 32°С. Спекотна погода пред′являє до організму підвищені вимоги. Це і надмірне вживання рідини, низький вміст кисню в повітрі, низька вологість, висока інсоляція сонця, все це не здорово для організму. Для багатьох людей спека справжнє випробування.

        Крім того,  у спекотні дні легко захворіти кишковою групою інфекцій, таких як: дизентерія, сальмонельоз , ротавіруснийгастроентероколіт, вірусний гепатит А, харчові токсикоінфекції.Збудниками кишкових захворювань є різні мікроорганізми. Джерелом інфекції можуть бути люди, інколи тварини,домашні птахи, гризуни. Особливу небезпеку представляють хворі ( або носії хвороби), які займаються приготуванням страв.

        З метою профілактики кишкових інфекцій та недопущення спалахів звертаємося до мешканців і рекомендуємо: не купувати продукти харчування на стихійних ринках; не допускати  споживання продуктів та напоїв , протермінованого зберігання та при найменшій підозрі щодо їх якості; не використовувати  для пиття , приготування їжі,миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання.

          Пам'ятайте: перед споживанням овочі, фрукти та ягоди необхідно добре промити питною водою; перед приготуванням та вживанням їжі обов’язково мийте руки з милом; не рекомендуємо проводити масові святкові заходи ( весілля, дні народження,христини та ін.) в домашніх умовах, так як при цьому неможливо  дотриматись необхідних санітарно-гігієнічних вимог приготування та зберігання страв!

         Крім того, радимо: 

      - перегляньте раціон харчування: краще відмовтеся від солоних, жирних, жарених страв. Підійдуть легкі холодні супи (окрошка,борщ), пісне м′ясо і риба, овочеві салати і фрукти;

    -  не вживайте алкогольні напої  у спеку. Обмежте куріння цигарок, так як дія смоли та нікотину стимулюють роботу серцево-судинної системи, а це негативно відбивається на концентрації уваги та загальному самопочутті;

- носіть одяг світлих кольорів з натуральних матеріалів, вживайте достатню кількість рідини ( чиста негазована питна вода до 2,5 літрів), не допускайте зневоднення організму.

      Допоможіть своєму організму пережити спеку!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь