Головне управління ДСНС України у Івано-Франківській обл.

Дата: 19.07.2021 14:43
Кількість переглядів: 309

Фото без опису

     Кожного року Івано-Франківщина відправляє до Державних засік понад n мільйони тонн збіжжя, радість від цього здобутку разом із хліборобами справедливо ділять і рятувальники які перебуваючи поруч із сільгоспвиробниками докладають значних зусиль аби уникнути втрат від найстрашнішого ворога хлібного лану – вогню.

     З метою недопущення виникнення пожеж на хлібних масивах під час збирання врожаю інспекторським складом Управління ДСНС у Івано-Франківській області здійснюються рейдові перевірки дотримання правил пожежної безпеки в місцях проведення жнив.

    Як показують перевірки господарств, основні загрози несе у собі непідготовлена до збирання врожаю техніка. Велика кількість зауважень у інспекторів і до захисту полів, значна частина яких до цього часу не обкошені і не оборані як того вимагають норми.

     Статистика свідчить що у разі загорання хліба, мінімізувати втрати може розміщена безпосередньо на місці проведення зернозбиральних робіт пристосована для цілей пожежогасіння техніка, проте перевірки показали, що й таких протипожежних ланок недостатньо.

     Значну увагу в ході рейдових перевірок було приділено і навчанню та протипожежному інструктажу з працівниками сільськогосподарських підприємств.

     Щоб збиральна компанія 2021 пройшла без пожеж, рятувальники вкотре нагадують основні правила безпеки.
     У період збирання зернових на полях забороняється спалювати стерню, розпалювати вогнища, курити та проводити роботи із застосуванням відкритого вогню. Усі працівники, задіяні на збиранні врожаю, мають пройти спеціальний протипожежний інструктаж та суворо дотримуватись правил пожежної безпеки під час жнив і заготівлі грубих кормів для худоби. Всі сільськогосподарські машини, які будуть задіяні в збиранні врожаю та заготівлі грубих кормів, потрібно обладнати іскрогасниками та забезпечити первинними засобами пожежогасіння.

      Забороняється в’їзд автомобілів та тракторів без іскрогасників у приміщення, де зберігаються зерно та солома. Пожежні автомобілі, мотопомпи та інша пожежна техніка повинні бути повністю укомплектовані та постійно знаходитись у справному стані. Для пожежогасіння слід пристосувати сільськогосподарську техніку, наявну в господарствах району.

     Шановні керівники сільських господарств! Не дамо вогню знищити результати вашої важкої праці. Управління ДСНС у Івано-Франківській області звертається до Вас з проханням під час збирання врожаю виконувати та дотримуватися правил пожежної безпеки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь