Подбай про власну безпеку

Дата: 06.08.2021 12:53
Кількість переглядів: 313

Подбай про власну безпеку

 

5 серпня 2021 року фахівцями Городенківської районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості спільно з соціальними партнерами в рамках проєкту «Працюй безпечно» та з нагоди відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми проведено семінар «Ризики нелегальної трудової міграції».

Мета заходу: визначити основні ризики, які можуть виникнути в процесі нелегального працевлаштування за кордоном, основні засади правової захищеності під час легального працевлаштування та на яку допомогу від держави можна розраховувати у випадку встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми.

Торгівля людьми – це злочин, жертвами якого можуть стати чоловіки, жінки і діти, як з метою примусової праці, так і сексуальної експлуатації як у власних країнах, так і за кордоном. Безробіття, спричинене карантинними обмеженнями, відкритість кордонів в першу чергу сприяють трудовій міграції, не завжди легальній та безпечній.

На семінарі мова йшла про причини, які спонукають людей на трудову міграцію, суть поняття трудової міграції, способи  та ризики. Обговорювались  наслідки нелегального працевлаштування на кожному етапі, починаючи з вербування, ризиків на етапі переїзду у країну призначення, роботи та проживання, повернення додому, соціальних та економічних загроз міграції.

Фахівець з профорієнтації районної філії Зоряна Брус розповіла, що таке трудова міграція, які основні ризики нелегальної трудової міграції, значення для держави, як от втрата кваліфікованих кадрів, демографічна криза та торгівля людьми.

Клим Тамара, начальник відділу КЗ «Центр соціального обслуговування Городенківської міської ради», зазначила, які є форми торгівлі людьми, навела реальні історії постраждалих від цієї торгівлі та звернула увагу на проблему торгівлі дітьми.

Людмила Вигонська, начальник відділу соціального захисту Городенківської міської ради, надала поради щодо безпечного перебування за кордоном, та отримання допомоги для осіб, постраждалих від торгівлі людьми.

Наталія Ходак, головний спеціаліст Бюро правової допомоги відділу «Городенківського бюро правової допомоги» Коломийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, розповіла про послуги юридичного характеру, які можуть отримати соціально незахищені громадяни.

На завершення заходу учасникам запропоновано пройти онлай-квест з безпечного працевлаштування та роздано інформаційні буклети.

 

 

 

Городенківська районна філіяФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь