Найкращий час для щеплення від COVID-19 – це сьогодні.

Дата: 06.09.2021 08:32
Кількість переглядів: 354

Фото без опису

 

Вакцинація є одним з найважливіших досягнень медицини в історії людства. Тільки завдяки вакцинації, натуральна віспа була ліквідована в природі та більше не зустрічається. За приблизними підрахунками з VI по XX сторіччя хвороба призвела до смерті щонайменше 1 млрд людей.Завдяки вакцинації майже у всьому світі подолали такі небезпечні захворювання як дифтерію, поліомієліт, правець. Щорічно вакцинація рятує мільйони життів, захищаючи людей від хвороб та інвалідності.

На сьогоднішній день штамкороновірусу «Дельта» активно поширюєтьсяУкраїною, кількістьновиххворих на COVID-19 зростає, тому варто задуматись про вакцинацію.

Вакцинація є найбільш ефективним способом захисту від інфікування, гострого перебігу чи смерті від COVID-19.

Найкраща вакцина – та, яка доступна для вас!Щеплення будь-якою вакциною відCOVID-19 запобігаютьтяжкомуперебігухвороби та рятуютьжиття.

 

Щепитися можна:
-в найближчому пункті щеплення

  • у центрі масової вакцинації
  • організовані колективи понад 50 людей, професійні групи та маломобільні громадяни можуть замовити приїзд мобільної бригади

 

Вакцинидостатньо, центри та пунктищепленьпрацюють у кожному куточкуУкраїни (переглянути перелік пунктів щеплень та центрів масової імунізації можна за посиланням https://vaccination.covid19.gov.ua ). Для швидкої та безпечної вакцинації зверніться до свого сімейного лікаря.

 

В Україні використовують чотири вакцини:
-інактивована вакцина
CoronaVac від Sinovac

  • векторна вакцина AstraZeneca (Vaxzevria, Covishield, SKBio) різних виробників
  • мРНК-вакцинаComirnaty від Pfizer-BioNTech
  • мРНК-вакцинаModerna (mRNA-1273, Spikevax)

 

Відповідно  до досліджень від управління охорони здоров’я Великої Британії, вакцинаComirnaty/Pfizer-BioNTech демонструє ефективність 88%до варіанта вірусу «Дельта», вакцина AstraZeneca- 67%.

При цьому, ефективність вакцини від Pfizer-BioNTech у запобіганні госпіталізації для варіанта «Дельта» складає 96%, а вакцини від AstraZeneca — 92%.

Згідно з попередньою публікацією нерецензованого канадського дослідження, яке тривало з грудня 2020 до травня 2021 року, вакцина від Moderna (mRNA-1273) продемонструвала ефективність проти симптоматичного захворювання, викликаного варіантом «Дельта», у 72% після однієї дози.Ефективність вакцини в запобіганні госпіталізації та смерті для варіанта «Дельта» після однієї дози склало 96%.

Вакцина CoronaVac – ефективність від захворювання – 91%, відважкого перебігу у випадку хвороби – 98%.

 

Важливознати:

  • ВакцинивідCOVID-19, яківикористовують для щепленняукраїнцівсхвалені ВООЗ для екстреноговикористання є безпечними,ефективними та безоплатними.
  • Вакцини відCOVID-19 не містятьживівіруси, яківикликаютьCOVID-19, тому вони не викликаютьзахворювання!ВакцинивідCOVID-19 допомагаютьнашомуорганізмувиробитиімунітет до коронавірусу, без необхідностізахворіти.
  • Зазвичай після повної вакцинації організму потрібно 2 тижні для вироблення захисту (імунітету) проти COVID-19. Враховуючи, щобільшість вакцин передбачаєдворазовевведення з інтерваломблизько 1 місяцязагаломце буде становити 5-7 тижнів.
  • Вакцини відCOVID-19 не містять мікрочіпи. Вакцинирозроблені для боротьби з хворобою і не застосовуються для стеження за вашимпересуванням.
  • ВакцинивідCOVID-19 в жодномуразі не змінюють і не впливають на вашу ДНК!

 

 

Все про вакцинацію від COVID-19 в Україні https://vaccination.covid19.gov.ua

 

Не чекайте хвороби та важких ускладнень, вакцинуйтесь, подбавши про себе і своїх близьких!

 

 

 

 

Лікар-епідеміолог                                 Олександра Томашовська


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь