Освячення новозбудованої церкви в с.Репужинці

Дата: 20.09.2021 09:48
Кількість переглядів: 350

Фото без опису

 

19 вересня 2021 р. Б. – правлячий архиєрей Коломийської єпархії, Преосвященний владика Василій Івасюк, завітав з душпастирським візитом у с. Репужинці, на парафію чуда Архистратига Михаїла, де освятив новозбудований храм, присвячений найбільшому й наймогутнішому небесному покровителю й заступнику – Архистратигу Михаїлу. Будова цього храму тривала 9 років – розпочалося його будівництво 2012 р. Б. й завершилося 2021 р. Б.,  19 вересня 2021 р. Б. відбулося його освячення.

 

У своїй проповіді владика Василій нагадав вірним про будову храму, вказавши на символізм його частин: «Божий храм поділяється на притвор, храм вірних і святилище… Притвор – місце приготування і покаяння. Храм вірних є основним у духовному житті християнина, бо у ньому люди отримують всі Божі ласки через слухання Божого слова та участь у святих Тайнах… Наша участь у богослужіннях є передсмаком блаженного життя у Небі… Святилище – тут перебуває Євхаристійний Христос і приноситься Безкровна Жертва. Свята трапеза – це чотирикутний і рівнобічний стіл, який стоїть на середині святилища й на ньому відправляється Божественна Літургія… Іконостас – це висока і подекуди сягаюча до стелі стіна, повна образів, розміщених у відповідному порядку. Він вважається повним тоді, коли містить у собі п’ять рядів ікон, причому розміщених у певному порядку… Стінопис Храму вірних наповнюють ікони чи епізоди зі Старого та Нового Заповітів, а також постаті мучеників, святих дів, подвижників, які своїм життям свідчили відданість Христові. У духовному розумінні храм вірних пригадує корабель спасіння Ноя, наповнений вірними. Наша участь у богослужіннях є передсмаком блаженного життя у Небі».   

 

Опісля Преосвященний владика Василій нагородив адміністратора Храму   Чуда Архистратига Михаїла, отця Ігоря Базюка,  церковної нагородою – Хрестом з прикрасами.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь