01 травня 2022 року  у селі Далешево вшанували загиблого Героя Івана Івановича Ковальовського, випускника Далешівської школи, учасника АТО та відкрили на його честь меморіальну дошку.

Дата: 06.05.2022 08:46
Кількість переглядів: 703

Фото без опису

Як шкода тих, кого забрали небеса,
Кого вiйна в безсмертнi списки записала,
Хай згасла свiчка, але пам'ять не згаса,
Бо нас життям вiдсмертi захищали

 

          01 травня 2022 року  у селі Далешево вшанували загиблого Героя Івана Івановича Ковальовського, випускника Далешівської школи, учасника АТО та відкрили на його честь меморіальну дошку.

 На урочистій церемонії відкриття пам’ятної дошки воїну-учаснику АТО були присутні рідні, друзі загиблого, депутат Івано-Франківської  обласної ради Іван Приймак, селищний  голова Іван Скрип’юк, заступник селищного голови Роман Ластович, директор ППА «Вільхівці» Василь Приймак, староста Петро Малик, представники влади, педагоги та учні Далешівського ліцею,  жителі громади.  У своїх виступах депутат Івано-Франківської обласної ради Іван Приймак, селищний голова Іван Скрип’юк, староста Далешовецького СО Петро Малик відзначили героїчний подвиг українських хлопців, які захищають ціною власного життя цілісність нашої держави, низько вклонилися і подякували рідним, а особливо сестрі загиблого за виховання і підтримку захисника України. Своїми спогадами про загиблого брата поділилась сестра Люба Комуніцька та директор Далешівського ліцею Ярема Сташків. Присутні вшанували пам’ять загиблого  Івана хвилиною мовчання.

Учні Далешівського ліцею та Колінківський БК під керівництвом завклуби Галини Добрянської ,  заступника з виховної роботи Далешівського ліцею Світлани Симовоник та педагога-організатора Далешівського ліцею Галини Бабич підготували концерт-реквієм у пам’ять Івана Ковальвського. Звучали проникливі слова віршів у виконанні учнів та пісні у виконанні жіночого ансамблю «Берегині Придністров’я»  клубу с. Колінки.

 Присутні  висловили велику вдячність сім’ї Івана Ковальовськогоза те, що виховали справжнього патріота України, який віддав життя. Настоятель  Далешівського та Колінківського храмів отець Тарас освятив меморіальну дошку та провів спільну молитву за упокій душ загиблих героїв.

Ушанування пам’яті людей, якiвіддaлисвoї життя зaнaшудержaву, — це нaш святий oбoв’язoк.  Вiдкриттямемoрiaльнoїдoшкинaшoму землякові  — це щирaдaнинаспрaвжньoмупaтрioту, який сaмoвiддaнo вступив дo лав зaхисникiвсвoєї Батьківщини, боровся за її суверенітет і цілісність і віддав життя. Щиро співчуваємо всім рідним і близьким нашого захисника, і нехай ця пам’ятна дошка нагадує прийдешнім поколінням про той подвиг, який здійснив Іван , захищаючи державу від ворога. Вічна пам’ять і вічна слава Героям!

Герої не вмирають!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь