1 ЧЕРВНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

Дата: 01.06.2022 08:23
Кількість переглядів: 309

Фото без опису

Сім'я і дитина - це споконвічні  цінності, які сповідує  український  народ, будуючи свою державність та розвиваючи  власну культуру. Турбота  про дітей, усвідомлення  пріоритетності  їх  інтересів над інтересами дорослих мають стати філософією нашого життя.
Вперше «Міжнародний день захисту дітей» відзначався в 1950-му році в 51 країні світу. ООН підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямів своєї діяльності.
В Україні це свято відзначається із 1998 року. У 1991 році наша країна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов’язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля та відпочинок.
Проте сьогодні перед Україною постають нові виклики у сфері захисту прав дітей у зв'язку з ескалацією насильства, бойових дій на території областей нашої держави.
Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. Смак справжнього дитинства залежить не від кількості іграшок, а від виконаних обіцянок. Це почуття захищеності. Ти ростеш, знаючи, що у тебе є сім'я. Справжня сім'я, яка прийме твої помилки і тим самим навчить їх більше не робити. Дітей не виховують  якимись певними правилами і заборонами, вони виховуються на тому, що бачать, чують навколо себе.
У Міжнародного дня дітей є свій офіційний символ – прапор. На зеленому полотні, який символізує зростання та гармонію, навколо знаку Землі розміщені фігурки: червона, жовта, синя, біла і чорна. Ці людські фігурки символізують різноманітність і терпимість. Знак Землі, розміщений в центрі, - це символ нашого загального дому.


Користуючись нагодою, хочемо привітати жителів нашої громади з Днем захисту дітей! Бажаємо миру і злагоди кожній дитині, кожній родині, усій Україні! Наснаги і мудрості батькам, опікунам, батькам-вихователям, всім дорослим, серця яких сповнені любові до дітей!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь