МАЙЖЕ У 80% ПОМЕШКАНЬ НА ІВАНО-ФРАНКІВЩИНІ ПІД ЧАС ТЕХОБСЛУГОВУВАННЯ ВИЯВИЛИ ВИТОКИ ГАЗУ

Дата: 29.06.2022 13:34
Кількість переглядів: 464

Майже у 80% помешканнях прикарпатців, де фахівці АТ «Івано-Франківськгаз» провели техобслуговування внутрішніх мереж, виявили витоки газу.

Така ситуація склалась внаслідок того, що обслуговування внутрішніх газових мереж та газового обладнання є відповідальністю та власністю господарів приватних будинків і квартир. У тарифі на доставку газу такі роботи не закладені. А споживачі не поспішали укладати договори на обслуговування газопроводів.

З початку 2021 року фахівці «Івано-Франківськгазу» провели технічне обслуговування мереж на договірних умовах  у 7 тисячах помешкань Івано-Франківської області. За результатами техобслуговування у 80% випадків були виявлені витоки газу.

Найчастіше, зазначають газовики, витоки знаходять на газових кранах і арматурі. А наявність витоків – пряма небезпека для життя і здоров’я людей.

Під час технічного обслуговування газовики здійснюють приладовий контроль на щільність з’єднань газопроводів, огляд наявності та перевірку герметичності футлярів у місцях прокладання через зовнішні і внутрішні конструкції будинку, перевірку працездатності і змащування запірних пристроїв, встановлених на газопроводах та усунення витоків на муфтових з’єднаннях.

Більше того, зазначають газовики, саме витоки газу на внутрішніх мережах у приватних будинках і квартирах є причиною більшої половини викликів екстреної служби «104». Лише з початку цього року аварійно-диспетчерська служба локалізувала понад 12 тисяч витоків газу. Основна частина таких випадків обумовлена відсутністю планового технічного обслуговування внутрішніх газових мереж.

Станом на початок вересня 2021 року аварійно-диспетчерська служба АТ «Івано-Франківськгаз» здійснила більше 14,5 тисяч виїздів на аварійні виклики. У 85% випадків під час аварійного виїзду газовики виявляли та ліквідовували витоки газу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь