БЛАГОДІЙНА АКЦІЯ "СМІЛИВА ГРИВНЯ"

Дата: 17.08.2022 23:07
Кількість переглядів: 455

Ощадбанк став партнером благодійної акції "Смілива гривня", ініційованої Національним банком України. Протягом наступних трьох місяців по всій Україні триватиме збір монет номіналами 10 і 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень. Зібрані кошти буде спрямовано на підтримку Збройних Сил України, що є одним із пріоритетів як для Національного банку, так і для Ощадбанку з початку війни.

Наразі в обігу перебуває понад 14 млрд монет на суму більше 5 млрд грн. Значна  кількість розмінних монет, зокрема монети номіналом 10 копійок (28,5% загальної кількості монет в обігу) та 50 копійок (9,3% загальної кількості), часто не використовується громадянами для готівкових розрахунків та лежить у скарбничках чи кишенях. Водночас ці кошти теж можуть допомогти українським захисникам боронити країну від російського загарбника.

"Вже п’ять місяців Україна мужньо протистоїть ворогу. До наближення перемоги долучається кожен із нас – хтось на фронті зі зброєю в руках, хтось в тилу, допомагаючи нашим воїнам. Акція "Смілива гривня" – це гарна нагода зробити свій внесок в перемогу, навіть, якщо він становитиме лише 10 копійок. Пункти мобілізації монет працюватимуть з 1 серпня до 31 жовтня 2022 року у відділеннях уповноважених банків – Ощадбанку та ПУМБу. Здавайте монети у банки, а ми відправимо їх на фронт", – прокоментував Олексій Шабан, заступник Голови Національного банку.

Отже, з 1 серпня по 31 жовтня 2022 року кожен громадянин зможе долучитись до акції, зібрати монети і принести їх до відділень Ощадбанку – не лише в Києві, але майже в усіх регіонах країни, де можлива безпечна робота банку. Якщо кількість зібраних монет значна, радимо звертатись до великих відділень Ощаду. Можна також організувати колективний збір коштів серед громад певного району, житлового комплексу, на роботі або в інших спільнотах. Спільні зусилля українців здатні творити дива та допомагати українській армії долати ворога.

«Ощад без вагань долучився до ініціативи НБУ з проведення благодійної акції «Смілива гривня» на підтримку ЗСУ. Ми маємо досвід проведення подібних масштабних заходів, як-от минулорічна акція «Монетки дітям», коли школярі приносили до наших відділень монети номіналом 25 копійок для допомоги онкохворим дітям. Назва цьогорічної акції «Смілива гривня» – дуже символічна. Сміливість стала для України і українців тією якістю, що наближує нашу перемогу у війні, і справа кожного наразі – зробити все для цього. Кожен внесок важливий», – зазначив Антон Тютюн, заступник голови правління Ощадбанку.

Тож сміливо здавайте монети до Ощаду, а ми пере


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь