Традиційна освітянська подія – конференція працівників освіти на тему «Освіта Чернелицької громади в умовах воєнного стану» відбулася 30 серпня 2022 року на базі Чернелицького ліцею .

Дата: 30.08.2022 16:46
Кількість переглядів: 792

 Фото без опису

  Відкриваючи роботу освітянського форуму, начальник відділу освіти, молоді та спорту, культури Чернелицької селищної ради Леся Приймак  висловила вдячність педагогічній спільноті громади  за самовіддану працю у найважчий час для нашої країни. У своєму виступі Леся Іванівна сфокусувала увагу на виконанні заходів безпеки під час планування й організації роботи закладів освіти.

– Разом із викликами часу пріоритетною місією залишається якісна освіта учнів, знання, які вони здобувають під час освітнього процесу, щоб застосувати їх у подальшому житті, – наголосила очільниця освіти. – Наше спільне завдання – створити атмосферу довіри й взаємоповаги, забезпечити дітям рівний доступ до якісної освіти. Дарувати знання і набувати їх – це нелегкий труд. Перед вами дуже багато роботи, тож давайте матимемо мужність і здатність триматися разом заради змін на краще, заради нашого спільного добробуту, заради нашої країни, заради наших дітей!

До учасників конференції звернулися з вітальним словом заступник  голови Роман Ластович та секретар селищної ради Галина Приймак, які передали привітання від селищного голови Івана Скрип’юка та виконавчого комітету і побажали впевненого старту, зазначили важливість якісної організації освітнього процесу в умовах воєнного стану, формування патріота, як громадянина України.

Разом з тим були окреслені  основні завдання, реалізація яких буде здійснюватися у 2022/2023 навчальному році:

  • створення у закладах освіти максимально безпечних умов освітнього процесу;
  • збереження та розвиток мережі закладів освіти;
  • забезпечення продовження здобуття освіти дітьми за місцем їх постійного чи тимчасового перебування;
  • надання якісних психолого-педагогічних послуг;
  • зміна підходів до організація харчування дітей за різними формами (приготування, розвезення готових блюд, отримання, один харчоблок на декілька закладів, надання свободи закладам у виборі альтернативного харчування тощо);
  • продовження реформи «Нова українська школа» на рівні базової середньої освіти;
  • забезпечення якісного професійного розвитку освітян;
  • упровадження нових освітніх технологій, компетентнісного, особистісно орієнтованого, діяльнісного та інклюзивного підходів до навчання здобувачів освіти;
  • проведення супервізії впровадження Концепції «Нова українська школа»;
  • цифровізація освіти, застосування сучасних інформаційно-комунікаційних технологій;
  • об’єднання зусиль педагогічної та громадської спільнот на засадах взаєморозуміння та співробітництва щодо захисту прав і свобод, формування у дітей ціннісних життєвих навичок та моделей поведінки;
  • посилення національно-патріотичного виховання;
  • продовження роботи щодо забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітей з особливими освітніми потребами.

На завершення конференції відділ освіти побажав  щастя, мудрості, натхнення, творчості і невичерпної енергії,  добробуту в оселях , перемоги на всіх фронтах і  мирного неба над нашою країною!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь