Захистіть дитину від невиліковного паралічу, спричиненого поліомієлітом!

Дата: 05.09.2022 10:35
Кількість переглядів: 123

Фото без опису

Єдиними і безальтернативним захистом від хвороби є щеплення.

Для боротьби з поліомієлітом в Україні й у всьому світі використовують інактивовану поліомієлітну вакцину (ІПВ) та оральну поліомієлітну вакцину (ОПВ). Обидві вакцини формують імунітет до поліомієліту.  ІПВ запобігає потраплянню дикого поліовірусу до центральної нервової системи, таким чином захищаючи від паралічу.  ОПВ формує імунітет у кишківнику й у такий спосіб захищає від зараження і запобігає передачі вірусу.

Вакцини, які використовують державні й приватні клініки, зареєстровані та дозволені для використання в Україні.

В Україні вакцинація від поліомієліту входить в перелік обовязкових гарантованих державою щеплень. Їх можна отримати безоплатно у вашого сімейного лікаря.

Кожна дитина до досягнення 14 років має отримати шість доз вакцини проти поліо. Лише так можна сформувати імунітет до поліомієліту на все життя.

Схема щеплень така:

  • 1 доза – у 2 місяці
  • 2 доза – у 4 місяці
  • 3 доза – у 6 місяців
  • 4 доза – у 18 місяців
  • 5 доза – у 6 років
  • 6 доза – у 14 років

Сьогодні в країні спалах поліомієліту. Діти до 6 років, які пропустили навіть одну дозу щеплення проти поліо, — у небезпеці, адже їхня імунна система слабка до цього збудника.

Поліомієліт — це небезпечне захворювання, яке спричиняє поліовірус. Він вражає нервову систему та може призвести до невиліковного паралічу. У важких випадках — до смерті.

Якщо ж ви з якихось причин пропустили щеплення, якнайшвидше надолужте їх! Для цього батькам, які пропустили щеплення малюка, — треба звернутися до свого сімейного лікаря та спланувати візит для їх надолуження.

Для внутрішньо переміщених людей не потрібно укладати нову декларацію з лікарем. Достатньо просто прийти до медзакладу. Вакцинацію зроблять безоплатно, а дані про щеплення одразу внесуть у єдину електронну систему охорони здоров’я. За бажанням, батьки можуть узяти довідку про зроблене щеплення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь