Щодо захворюваності на COVID-19 на території Чернелицької ОТГ

Дата: 14.11.2022 16:07
Кількість переглядів: 88

Фото без опису

Інформую Вас, що станом на 14.11.2022р. на території Чернелицької ОТГ від початку пандемії підтверджено 585 випадків захворювання на COVID-19, показник захворюваності на 100 тис. населення становить 8831,52. Від початку пандемії всього позитивних результатів у дітей до 17 років 55, що становить 9,4% від усіх захворілих на COVID-19.

З початку 2022 року на COVID-19 захворіло 194 жителі Чернелицької ОТГ, з них дітей до 17 років – 38 (19,6%). На 45-му тижні 2022 року зареєстровано 1 випадок захворювання на COVID-19 проти 1 на 44-му. Захворіла доросла особа.

З початку пандемії захворіло 7 медичних працівників (1,2%).

Одужало 565 осіб, активно хворіє 4 особи.

Усього від початку пандемії летальних випадків 16. Летальних випадків серед дітей не зареєстровано.

Всього проведено 2080 щеплень проти  COVID-19. Другу дози отримали 984 жителі Чернелицької ОТГ,   бустерну дозу – 86 (8,7% від щеплених другою дозою).

Нагадуємо, що єдиним ефективним методом профілактики COVID-19 є вакцинація!

Якщо ви отримали дві дози щеплення від коронавірусу понад рік тому, не слід розпочинати курс вакцинації заново. Потрібно просто зробити бустерне щеплення та подовжити захист від важкого перебігу хвороби.

Важливо:

  • Дорослі люди мають отримати первинний курс щеплень проти COVID-19 однією дозою вакцини Janssen або двома дозами будь-якої іншої протиковідної вакцини, дозволеної в Україні.
  • Через 5 місяців після первинного курсу всім людям старшим за 18 років слід зробити перше бустерне щеплення.
  • Через 4 місяці після першого бустерного щеплення літнім людям та людям з хронічними хворобами необхідно зробити друге бустерне щеплення. Інші дорослі також можуть отримати другий бустер.
  • В Україні отримати щеплення проти COVID-19 можуть і діти віком від 5 років.
  • Першу бустерну дозу підліткам (12-17 років) радять вводити за пів року після закінчення первинного курсу вакцинації. Якщо дитина з медичних показань була вакцинована додатковою дозою, бустер можна вводити за три місяці після цієї дози.

Якщо ви пропустили термін введення бустерної дози, не біда – просто зробіть її якнайшвидше.

Отримати бустерне щеплення від COVID-19  можна безкоштовно в будь-якому пункті щеплень.

Вакцинація від COVID-19 є добровільною і безкоштовною для всіх. Варто пам'ятати, що завдяки масовій вакцинації ми будуємо колективний імунітет у суспільстві. Вакцинацією ми захищаємо не лише себе, а також тих, хто не може вакцинуватись (наприклад, маленьких дітей, людей, які мають абсолютні протипоказання (алергія до будь-якого складника вакцини) до вакцинації від COVID-19).

 

Порадьтеся зі своїм сімейним лікарем та отримайте всі рекомендовані дози вакцини вже тепер. Бережіть себе та будьте здорові!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь