Чисте джерело

Дата: 30.01.2023 15:00
Кількість переглядів: 64

                                                  Чисте джерело

   Джерело - це природній вихід підземних вод на земну поверхню. Джерела утворюються на дні ярів, балок, на схилах горбів, крутих берегах річок. На території обслуговування  розташовується 4 джерела , вода з яких найбільше  користується попитом серед населення: в м. Снятин по вул. Касіяна, с. Балинці, с. Ясенів - Пільний та с. Стрільче урочище «Біленька». Вживати джерельну воду надзвичайно корисно, адже вона не хлорується, не озонується, в неї не додають різні добавки. Природня фільтрація шарами  ґрунту дозволяє їй повністю зберегти свої природні властивості.

Джерельна вода насичена киснем . ЇЇ не треба піддавати кип'ятінню, вона «жива». Мінуси води з джерела – її не слід зберігати більше тижня, вона втрачає свої органолептичні властивості. Але гарантувати якість і «чистоту» джерельних вод не можна, причому залежить це не тільки від життєдіяльності людини у районі  місцезнаходження джерела, еле і від сезонності погодних умов. Для того спеціалістами Снятинського відділу Коломийського районного відділу ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ», проводиться постійне моніторингове лабораторне дослідження якості води природніх джерел за санітарно-хімічними показниками безпечності та якості та показниками епідемічної безпечності.   

             За результатами лабораторних досліджень  по мікробіологічних та санітарно – хімічних показниках  досліджувані у січні місяці поточного року проби  води  відповідають ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь