Збирайте відходи роздільно!

Дата: 20.03.2023 11:36
Кількість переглядів: 127

Фото без опису  

      Роздільне збирання побутових відходів (сортування відходів) – збирання побутових відходів за окремими компонентами , включаючи сортування побутових відходів, з метою подальшого перероблення та утилізації.

В процесі життєдіяльності людини збільшується кількість твердих побутових відходів.

 Та все ж людина може вплинути на подальшу «долю» тих відходів, які вона викидає. За будь-яких умов  вирішальну роль відіграє особисте ставлення кожного з нас до цієї проблеми.

  Поводження з побутовими відходами є одним з пріоритетних і найважливіших напрямків як господарської, так і природоохоронної діяльності. Воно включає в себе дії, спрямовані на запобігання утворенню відходів, їх збирання, перевезення, зберігання, перероблення, утилізацію і захоронення та включаючи контроль за цими операціями і нагляд за місцями захоронення.

Роздільне збирання ТПВ є одним з варіантів ефективного вирішення проблем у сфері поводження з ними. Користь роздільного збирання відходів населенням виявляється, зокрема, у зменшенні навантаження на звалища твердих побутових відходів, збереженні природних ресурсів, покращення екологічного стану.

У багатьох населених пунктах встановлені контейнери для роздільного збору сміття, здебільшого це контейнери для скла та ПЕТ пляшки. Крім того, людина особисто може виокремлювати папір , металобрухт та здавати ці відходи в пункти прийому.     Окремо слід збирати та здавати небезпечні відходи:  батарейки, акумулятори, лампи з вмістом ртуті, термометри.

Головне правило, яке треба запам’ятати: змішані відходи – це сміття; роздільно зібрані відходи – це ресурси, тобто такий матеріал, з якого можна виробити нові корисні речі. Невідсортоване сміття гниє на сміттєзвалищах, забруднює землю, річки, руйнує екосистеми.

  Слід пам’ятати, що відповідальність за чистоту населеного пункту несе не тільки влада, а і кожен громадянин. Якщо всі ми не стоятимемо осторонь проблеми чистоти довкілля, то і станемо жити чистіше, а отже, будемо здоровіші та житимемо довго.

 

          Фельдшер санітарний відділення

епідеміологічного нагляду (спостереження)

та профілактики неінфекційних захворювань

Снятинського відділу Коломийського районного відділу

           ДУ « Івано – Франківський ОЦКПХ МОЗ «

           Катерина СЕРЕДЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь