ЯКІСТЬ ВОДИ  І  ЗДОРОВ'Я  ЛЮДИНИ  

Дата: 18.04.2023 11:49
Кількість переглядів: 63

                           Фото без опису        

 

           За даними прогнозу Державної служби України з надзвичайних ситуацій через велику кількість опадів може спостерігатися виникнення надзвичайних ситуацій або ускладнення в життєдіяльності населення. Під час водопілля можливі підтоплення окремих присадибних ділянок та об’єктів господарювання.

         У зв’язку із зазначеним  існує серйозна загроза поширення інфекційних захворювань: кишкових інфекцій, харчових токсикоінфекцій, вірусних гепатитів, лептоспірозу та інших. Тому жителі  повинні заздалегідь подбати про своє здоров'я. Не використовувати воду з підтоплених криниць до проведення очистки, дезінфекції та лабораторних досліджень питної води і отримання результатів задовільної якості, це також стосується і води централізованого водопостачання.

Для харчування необхідно використовувати тільки продукти гарантованої якості. При приготуванні їжі застосовувати належну термообробку (варіння, смаження, запікання).

Овочі та фрукти, столовий та кухонний посуд ретельно мити кип'яченою водою, потім обдавати окропом.

Для  пиття та приготування страв використовувати бутильовану питну воду.

Слід особливо ретельно дотримуватись правил особистої гігієни, обмежити  святкування  в домашніх умовах хрестин, днів народження та інших  масових заходів.

       Крім цього, необхідно здійснити облаштування криниць згідно гігієнічних вимог: 

  • оголовок  колодязя  повинен бути вище поверхні землі на 0,8 - 1,0 м та герметично закритим.
  •   Навколо оголовка колодязя в радіусі  2 м влаштовують відмостку, зверху  - дашок, а також підставку для відра. Поблизу  криниці (не менше як 25 м) не можна розташовувати джерела забруднення води : надвірні туалети, вигрібні ями, гноєсховища.

У разі підозри виникнення ознак інфекційних захворювань (підвищення температури тіла, лихоманка, запаморочення, головний біль, болі в животі, нудота, пронос, нежить, кашель, пожовтіння шкіри, склер очей, висипи на тілі) терміново зверніться за медичною допомогою до сімейного лікаря, не допускайте самолікування!

З питань проведення лабораторного дослідження якості питної води з криниць ви можете звертатися в Снятинський відділ Коломийського районного відділу ДУ «Івано – Франківський ОЦКПХ МОЗ України» за адресою м. Снятин вул. Кобринських, 20         тел. 2-50-83, 2 -52-71.

 

            Завідувачка відділення епідеміологічного

нагляду (спостереження) та профілактики

неінфекційних захворювань

Снятинського відділу Коломийського районного відділу

ДУ « Івано – Франківський ОЦКПХ МОЗ»

            Галина МАКАРЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь