ПЛАНОВИЙ МОНІТОРИНГ

Дата: 05.05.2023 15:53
Кількість переглядів: 52

 

  Протягом квітня місяця 2023 року Снятинським відділом Коломийського районного відділу Державної Установи « Івано – Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» проводились планові моніторингові дослідження: ліцей с. Далешево Чернелицької ТГ. Було відібрано проби для л води питної, якості готових страв харчових продуктів на мікробіологічні та санітарно – хімічні показники,  змиви на контроль якості поточної дезінфекції, грунт - на гельмінтологічні та санітарно - хімічні дослідження. Проведено інструментальні заміри параметрів мікроклімату, рівня освітлення та шуму. За результатами лабораторних досліджень нестандартних проб не виявлено.

  Разом з цим, з метою запобігання виникненню спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань, харчових отруєнь та збереження здоров’я  проведено бактеріологічне обстеження персоналу на кишкову групу інфекцій.  Носіїв вказаних інфекцій не виявлено.

  Спеціалістами активно висвітлювались в ЗМІ питання щодо профілактики інфекційної та неінфекційної захворюваності з метою недопущення її спалахів серед населення, а саме: « Основні правила профілактики харчових отруєнь напередодні Великодніх свят», «7 квітня – Всесвітній день здоров’я», «Небезпека при виконанні робіт у замкнутому просторі», «Що необхідно знати при відвідуванні перукарні», «Як правильно вийти з посту», «Увага! Пестициди», «Якість води і здоров’я людини», «Альтернативні джерела водопостачання у надзвичайній ситуації у сільській місцевості». «Всесвітній день охорони праці» та щоденна інформація по моніторингу радіаційного фону та якості води питної централізованого водопроводу на території громади.

  Наголошуємо, моніторинг проводиться з метою визначення умов навчання, якості харчування та надання необхідних рекомендацій при виявлені нестандартних зразків та замірів.

           

 

 

           Завідувачка відділення епідеміологічного

нагляду (спостереження) та профілактики

неінфекційних захворювань

Снятинського відділу Коломийського районного відділу

ДУ « Івано – Франківський ОЦКПХ МОЗ»

Галина МАКАРЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь