Чисте джерело

Дата: 04.07.2023 10:13
Кількість переглядів: 90

                                                  Чисте джерело

  Джерело - це природній вихід підземних вод на земну поверхню. Джерела утворюються на дні ярів, балок, на схилах горбів, крутих берегах річок.Фото без опису На території обслуговування  розташовується 4 джерела , вода з яких найбільше  користується попитом серед населення: в м. Снятин по вул. Касіяна, с. Балинці, с. Ясенів - Пільний та с. Стрільче урочище «Біленька». Вживати джерельну воду надзвичайно корисно, адже вона не хлорується, не озонується, в неї не додають різні добавки. Природна фільтрація шарами  ґрунту дозволяє їй повністю зберегти свої природні властивості.

Джерельна вода насичена киснем . ЇЇ не треба піддавати кип'ятінню, вона «жива». Мінуси води з джерела – її не слід зберігати більше тижня, вона втрачає свої органолептичні властивості. Але гарантувати якість і «чистоту» джерельних вод не можна, причому залежить це не тільки від життєдіяльності людини у районі  місцезнаходження джерела, еле і від сезонності погодних умов. Для того спеціалістами Снятинського відділу Коломийського районного відділу ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ», проводиться постійне моніторингове лабораторне дослідження якості води природніх джерел за санітарно-хімічними показниками безпечності та якості та показниками епідемічної безпечності.   

             За результатами лабораторних досліджень  по мікробіологічних та санітарно – хімічних показниках  досліджувані у червні місяці поточного року проби  води  відповідають ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фельдшер санітарний

Снятинського відділу

Коломийського районного відділу

ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ»

Катерина Середюк              

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь