Запасаємось вітамінами влітку
Коли поповнювати запаси вітамінів, як не влітку? Розповідаємо, які продукти найкраще вживати у цей період, аби бути міцними й здоровими цілий рік.
Вітамін А відповідає за молодість шкіри та міцний імунітет! Їжте помаранчеві та жовті овочі й фрукти: як-от моркву, гарбуз, перець та диню. Налягайте на листові овочі й особливо — на шпинат.
Вітамін С бере участь в обміні речовин, підвищує стресостійкість та захищає від хвороб. Додайте до раціону полуницю, смородину, чорницю, огірки та помідори — і організм обов’язково вам подякує.
Вітамін D — це міцні кістки й м'язи, енергійність та витривалість. Смакуйте жирну морську рибу: тріску, скумбрію й лосось, а також курячі яйця та вершкове масло. І не забувайте про прогулянки на свіжому повітрі, адже вітамін D синтезується в шкірі під впливом сонячного світла.
Розширюйте раціон та частуйте свій організм корисними смаколиками.
І будьте здорові.
Фельдшер санітарний
Снятинського відділу
Коломийського районного відділу
ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ»
Катерина Середюк