Моніторингове  спостереження  за об’єктами  навколишнього середовища

Дата: 03.08.2023 16:15
Кількість переглядів: 48

       

 

Фото без опису

          З метою контролю безпечності води поверхневих водойм спеціалісти Снятинського відділу Коломийського районного відділу ДУ « Івано – Франківський ОЦКПХ МОЗ» проводять постійний лабораторний моніторинг у ймовірних місцях відпочинку та купання наших громадян. Так,  в липні місяці поточного року  відбиралися   проби  води  з річок як  за мікробіологічними так за санітарно – хімічними  показниками.  Результати лабораторних досліджень  свідчать, що вода в наших водоймах здебільшого придатна для купання та відповідає діючим нормам.  Необхідно зазначити, що під час дощів,  паводків та інших несприятливих погодних  умов, лабораторне дослідження проб води відкритих водойм  не проводяться через завідомо нестандартні результати.

          А також проводяться моніторингові дослідження атмосферного повітря у встановлених точках як в  житловій забудові населених пунктів ,зонах впливу автошляхів,  так і на  полігонах твердих побутових відходів. Згідно протоколів лабораторних досліджень гранично -  допустимі концентрації шкідливих   речовин   а атмосферному повітрі не перевищують санітарно – гігієнічних вимог.

           Крім того , вибірково досліджувалися  проби ґрунту та піску на наявність  гельмінтів,   мікробіологічні та хімічні  дослідження з дитячих ігрових майданчиків, ігрових майданчиків дитячих дошкільних закладів  та місць перебування  внутрішньо переміщених осіб. Збудників  інфекційних захворювань та шкідливих хімічних речовин в  досліджуваних пробах не виявлено.   

         Дбаймо про своє здоров’я та навколишнє  середовище!

 

           Фельдшер санітарний відділення

епідеміологічного нагляду (спостереження)

та профілактики неінфекційних захворювань

Снятинського відділу Коломийського районного відділу

ДУ « Івано – Франківський ОЦКПХ МОЗ»

          Любов ЛУДЧАК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь