ПРОДУКТИ, ЯКІ ПОКРАЩУЮТЬ ПАМ'ЯТЬ

Дата: 18.08.2023 08:49
Кількість переглядів: 111

 

Фото без опису

  Звісно, існує ряд речовин і продуктів, які особливо потрібні нашому мозку. Давайте більш поговоримо про рекомендовані продукти для поліпшення пам’яті і ясності розуму:

 1.Жирні сорти риби (лосось, скумбрія, тунець, сардини) - вони дадуть мозку необхідні поліненасичені жирні кислоти (більшість всього нам не вистачає класу омега -3), велику кількість вітамінів і білка. Важливе правило: готувати рибу рекомендовано недовго та поєднувати з сирими овочами та зеленю. Та й всі інші морепродукти також дуже корисні для мозку, в тому числі морські водорості, адже вони ще містять важливий для мозку йод.

      2. Чорниця та будь-які темні ягоди. У ягодах чорниці та лохини містяться вітаміни, корисні мікроелементи, а також антиоксиданти, необхідні для роботи мозку і хорошої пам'яті.

      3. Куркума - покращує кровообіг і приплив кисню до мозку, руйнує холестеринові бляшки в судинах. Пийте щодня імбирний чай з куркумою та лимоном.  Це не лише допоможе покращити роботу мозку, а й захистить від різноманітних інфекцій і навіть раку.

     4. Зелений чай - багатий на катехіни та кофеїн, які уповільнюють старіння мозку.

     5. Гарбузове насіння - містить цинк, магній, триптофан, селен, вітаміни В1 і К. Втім, важливо врахувати: їсти його потрібно жменю на добу не смаженим і не солоним, а сирим, і попередньо краще розмочувати та перемелювати.

     6. Курячі яйця. Високий вміст холіну допомагає у створенні нових клітин і позитивно впливає на нервову систему. Але важливо, щоб жовток у процесі приготування залишався рідким.

     7. Розмарин – попереджає вікові зміни в головному мозку, покращує кровообіг головного мозку та пам’ять. Знижує стрес та нервову напругу.

     8. Імбир застосовується в профілактиці та лікуванні мігрені. Також добре себе зарекомендував при «морській хворобі».

     9. Помідори дуже корисні для роботи мозку завдяки вмісту антиоксиданту лікопіну.

    10. Волоський горіх – джерело жирних кислот, вітаміну Е и лецитину, які вкрай необхідні для роботи мозку.  Корисно з’їдати 5 – 6 горіхів на добу.

   11. Броколі - джерело холіну, вітаміну К і глюкозинолатів. Вони оптимізують роботу нервової системи, покращують сприйняття інформації.

   12. Какао містить антиоксиданти та флавоноїди, які допомагають уповільнити старіння мозку, поліпшують пам’ять і здатність до навчання.

Перелічені продукти,якщо внести їх у свій раціон, допомагають мозку сприймати інформацію, покращує концентрацію, знижує рівень стресу.

 

          Фельдшер санітарний відділення епідеміологічного

нагляду (спостереження) та профілактики

неінфекційних захворювань

Снятинського відділу Коломийського районного відділу

ДУ « Івано – Франківський ОЦКПХ МОЗ»

Наталія САВЧЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь