ПРОДУКТИ, ЯКІ ПОКРАЩУЮТЬ ПАМ'ЯТЬ

Дата: 18.08.2023 08:49
Кількість переглядів: 58

 

Фото без опису

  Звісно, існує ряд речовин і продуктів, які особливо потрібні нашому мозку. Давайте більш поговоримо про рекомендовані продукти для поліпшення пам’яті і ясності розуму:

 1.Жирні сорти риби (лосось, скумбрія, тунець, сардини) - вони дадуть мозку необхідні поліненасичені жирні кислоти (більшість всього нам не вистачає класу омега -3), велику кількість вітамінів і білка. Важливе правило: готувати рибу рекомендовано недовго та поєднувати з сирими овочами та зеленю. Та й всі інші морепродукти також дуже корисні для мозку, в тому числі морські водорості, адже вони ще містять важливий для мозку йод.

      2. Чорниця та будь-які темні ягоди. У ягодах чорниці та лохини містяться вітаміни, корисні мікроелементи, а також антиоксиданти, необхідні для роботи мозку і хорошої пам'яті.

      3. Куркума - покращує кровообіг і приплив кисню до мозку, руйнує холестеринові бляшки в судинах. Пийте щодня імбирний чай з куркумою та лимоном.  Це не лише допоможе покращити роботу мозку, а й захистить від різноманітних інфекцій і навіть раку.

     4. Зелений чай - багатий на катехіни та кофеїн, які уповільнюють старіння мозку.

     5. Гарбузове насіння - містить цинк, магній, триптофан, селен, вітаміни В1 і К. Втім, важливо врахувати: їсти його потрібно жменю на добу не смаженим і не солоним, а сирим, і попередньо краще розмочувати та перемелювати.

     6. Курячі яйця. Високий вміст холіну допомагає у створенні нових клітин і позитивно впливає на нервову систему. Але важливо, щоб жовток у процесі приготування залишався рідким.

     7. Розмарин – попереджає вікові зміни в головному мозку, покращує кровообіг головного мозку та пам’ять. Знижує стрес та нервову напругу.

     8. Імбир застосовується в профілактиці та лікуванні мігрені. Також добре себе зарекомендував при «морській хворобі».

     9. Помідори дуже корисні для роботи мозку завдяки вмісту антиоксиданту лікопіну.

    10. Волоський горіх – джерело жирних кислот, вітаміну Е и лецитину, які вкрай необхідні для роботи мозку.  Корисно з’їдати 5 – 6 горіхів на добу.

   11. Броколі - джерело холіну, вітаміну К і глюкозинолатів. Вони оптимізують роботу нервової системи, покращують сприйняття інформації.

   12. Какао містить антиоксиданти та флавоноїди, які допомагають уповільнити старіння мозку, поліпшують пам’ять і здатність до навчання.

Перелічені продукти,якщо внести їх у свій раціон, допомагають мозку сприймати інформацію, покращує концентрацію, знижує рівень стресу.

 

          Фельдшер санітарний відділення епідеміологічного

нагляду (спостереження) та профілактики

неінфекційних захворювань

Снятинського відділу Коломийського районного відділу

ДУ « Івано – Франківський ОЦКПХ МОЗ»

Наталія САВЧЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь