Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?»

Дата: 29.11.2023 20:43
Кількість переглядів: 40

У рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованою першою леді Оленою Зеленською, тривають навчання із соціальними працівниками територіальних громад щодо особливостей комунікації з ветеранами.

27 листопада в Коломийській райдержадміністрації відбулася зустріч із соціальними працівниками територіальних громад району, під час якої обговорювали питання співпраці з ветеранами та членами їхніх сімей.

Від нашої громади приймала участь в навчанні Ірина Сінкевич, фахівець із соціальної служби Чернелицької селищної ради.

Захід відбувся за участю регіональної координаторки Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Лариси Підвербецької, керівника Івано-Франківського обласного центру соціальних служб Ростислава Микитюка, першого заступника голови Коломийської районної державної адміністрації Любові Михайлишин.

Під час зустрічі йшлося про різноманітні аспекти повернення ветеранів до мирного життя: крізь призму уваги кожного з нас, через роботу, алгоритми дій органів влади відповідно до потреб ветеранів та їх родин, підтримки ветеранів та роботу з членами родин захисників.

Лариса Підвербецька охарактеризувала особливості комунікації з ветеранами та розповіла про психологічну підтримку військовослужбовців в рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Важливо, що держава і суспільство мають гідно підтримувати захисників і захисниць, надавати їм всі належні гарантії та дієві інструменти для розвитку, реінтеграції до мирного життя у своїх громадах.

Кількість людей, яким необхідна підтримки та допомога, на жаль, постійно зростає. Щоденних завдань у цьому напрямку дуже багато, оскільки наші захисники і захисниці, їхні родини щодня потребують допомоги з боку влади, громадськості, волонтерів та благодійних фондів. Тому актуальним питанням в цьому контексті, як справедливо наголосив Ростислав Микитюк, є створення Центрів життєстійкості – дружніх, безбар’єрних просторів, на базі яких надаватимуться соціальні послуги, зокрема інформування, консультування та соціально-психологічна допомога. Очікується, що діяльність таких Центрів сприятиме зміцненню психосоціальної стійкості населення територіальних громад.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь