Щодо захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19 на території Чернелицької ТГ

Дата: 12.02.2024 14:18
Кількість переглядів: 18

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

          "Снятинський відділ Коломийського районного відділу Державної установи «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України" інформую Вас, що за даними рутинного епідеміологічного нагляду протягом 6 тижня 2024 року на території Чернелицької громади зареєстровано 24 випадки ГРВІ, в тому числі 3 випадки COVID-19. Серед захворілих 6 дітей до 17 років (серед них у 3 зареєстровано COVID-19), що складає 25,0% від усіх захворілих. Госпіталізовано всього 4 осіб, з них 3 дітей. У порівнянні з 5 тижнем 2024 року захворюваність зросла  в 12 разів. Перевищення епідпорогу немає.

                  Нагадую, що вакцинація проти грипу та COVID-19 є єдиним способом захистити себе від ускладнень захворювань. Зверніться до вашого сімейного лікаря, щоб зробити щеплення. Вакцинуватися проти грипу можна не тільки на початку, а й упродовж усього епідсезону захворювання на грип.

                 Щеплення проти COVID-19 є безоплатним, отримати його можна звернувшись до свого сімейного лікаря або пункту вакцинації. Рекомендований курс з первинної вакцинації проти COVID-19 та першої бустерної дози складається з 3 щеплень. Перша бустерна доза вводиться через 5 місяців після первинної вакцинації. Особам, які в групі ризику тяжкого перебігу захворювання, рекомендовано щепитися додатковою бустерною дозою через півроку після попередньої. Необхідність у додатковій бустерній дозі визначає лікар залежно від стану пацієнта та епідситуації.

               За перших ознак захворювання необхідно звернутися до сімейного лікаря, не вдаватися до самолікування, а під час хвороби подбати про безпеку рідних та колег (залишатися вдома, використовувати індивідуальний посуд).

Бережіть себе та своє здоров’я!

 

Начальник відділу                                                                       Володимир БОЦУЛА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь