100-річний ювілей Тимчук Марії Іванівни, жительки села Дубки Чернелицької селищної ради Коломийського району Івано-Франківської області

Дата: 12.02.2024 20:33
Кількість переглядів: 86

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

             10 лютого 2024 року святкує свій поважний 100-річний ювілей жителька села Дубки Чернелицької селищної ради Коломийського району Івано-Франківської області - Тимчук Марія Іванівна.

              Кожен такий ювілей є гордістю нашої громади, нашого села. У кожного жителя, який прожив такий відрізок часу, своя історія, свої секрети довголіття. Життєвий шлях нашої ювілярки видався нелегким.

               Народилася Марія Іванівна 10 лютого 1924 року в багатодітній сім’ї, де було шестеро дітей. Марія була найстаршою дитиною, і тому випало на її долю нести важкий тягар. Вже в свої десять років вона допомагала батькам і вдома, і в полі. Працювала на жнивах, в’язала снопи, складала їх в полукіпки. Троє дітей в сім’ї померло, а троє вижило. Перенесла Марія Іванівна голодомор, лихоліття війни та важкі часи післявоєнної відбудови.

               В роки Другої світової війни через недостовірні дані прийшлося їй деякий час перебувати у в’язниці колишнього Чернелицького району. Після чого Марія Іванівна втратила здоров’я, скалічила свою душу, але це не зламало її, хоч перебула страшні катування в нелюдських умовах. Проте віра в Бога помогла їй пережити той жах.

            Повернувшись в сім’ю, яка в той час хворіла тифусом, Марія залишилась сильною людиною. Вона вміло підтримувала чоловіка, батьків, вміла радіти життю, свідомо ставитися до всіх мінливостей долі.

           Марія Іванівна народила і виховала трьох дітей. Працювала в колгоспі та вдома, вирощуючи зі своїми дітьми тютюн. Сьогодні Марія Іванівна радіє 8 онуками, 12 правнуками і 2 праправнуками.

          Селищний голова Іван Скрип‘юк, староста села Марія Малик, начальник служби у справах дітей та соціального захисту Оксана Андріяш привітали ювілярку з її ювілеєм і вручили сертифікат на суму 3000 гривнень.

          Хочеться побажати нашій ювілярці міцного здоров’я, життєвого оптимізму, мирного неба, бадьорості духу і ще довгих років життя.

         100 років для людини – поважна дата і не кожному випадає нагода прожити таке довге життя.

Коли війною вся країна оповита,

А у домівці вашій свято і тепло,

Ми просим миру в Бога у молитві,

І хай панує у сім’ї вашій добро.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь