Щодо захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19 на території Чернелицької ТГ

Дата: 19.02.2024 16:30
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

“Снятинський відділ Коломийського районного відділу Державної установи «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України» інформую Вас, що за даними рутинного епідеміологічного нагляду протягом 7 тижня 2024 року на території Чернелицької громади зареєстровано 7 випадків ГРВІ. Серед захворілих 3 дітей до 17 років, що складає 42,9% від усіх захворілих. Госпіталізовано всього 4 осіб, з них 3 дітей. У порівнянні з 6 тижнем 2024 року захворюваність зменшилась  в 3,4 рази. Перевищення епідпорогу немає.

Нагадую, що вакцинація проти грипу та COVID-19 є єдиним способом захистити себе від ускладнень захворювань. Зверніться до вашого сімейного лікаря, щоб зробити щеплення. Вакцинуватися проти грипу можна не тільки на початку, а й упродовж усього епідсезону захворювання на грип.

Щеплення проти COVID-19 є безоплатним, отримати його можна звернувшись до свого сімейного лікаря або пункту вакцинації. Рекомендований курс з первинної вакцинації проти COVID-19 та першої бустерної дози складається з 3 щеплень. Перша бустерна доза вводиться через 5 місяців після первинної вакцинації. Особам, які в групі ризику тяжкого перебігу захворювання, рекомендовано щепитися додатковою бустерною дозою через півроку після попередньої. Необхідність у додатковій бустерній дозі визначає лікар залежно від стану пацієнта та епідситуації.

За перших ознак захворювання необхідно звернутися до сімейного лікаря, не вдаватися до самолікування, а під час хвороби подбати про безпеку рідних та колег (залишатися вдома, використовувати індивідуальний посуд).

Бережіть себе та своє здоров’я!

 

Начальник відділу                                                                       Володимир БОЦУЛА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь