Щодо захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19 на території Чернелицької ТГ

Дата: 05.03.2024 15:53
Кількість переглядів: 17

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

Щодо захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19 на території Чернелицької ТГ

 “Снятинський відділ Коломийського районного відділу Державної установи «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України»

інформую Вас, що за даними рутинного епідеміологічного нагляду протягом 9 тижня 2024 року на території Чернелицької громади зареєстровано 3 випадки ГРВІ. Серед захворілих 1 дитина до 17 років, що складає 33,3% від усіх захворілих. Захворюваність знизалась на 4 випадки в порівнянні з 8 тижнем 2024 року. Перевищення епідпорогу немає.

 Нагадую, що найефективнішим способом захисту від ускладнень грипу та COVID-19 є вакцинація. Первинна вакцинація проти COVID-19 – це курс щеплення, що передбачає отримання двох доз вакцини проти COVID-19 за схемою або введення однієї дози, що передбачено інструкцією до застосування вакцини. Додаткова доза вакцини проти COVID-19 зараховується до первинної вакцинації. Завершеним первинний курс щеплень проти COVID-19 вважається, коли проведена первинна вакцинація (з урахуванням додаткової дози) та отриманням першої бустерної дози вакцини.

 Наразі вакцинація проти COVID-19 в Україні залишається безоплатною. Записатися на щеплення можна у сімейного лікаря та пунктах щеплень. Щеплення проти грипу рекомендовано робити раз на рік людям від 6 місяців, які не мають протипоказань.

Начальник відділу Володимир БОЦУЛА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь