Літні дитячі хвороби або як захистити здоров'я дитини на відпочинку

Дата: 10.06.2024 09:54
Кількість переглядів: 45

Фото без опису

 

 

 

 

 

Літні дитячі хвороби або як захистити здоров'я дитини на відпочинку

Під час літніх канікул у школярів з'являється довгоочікувана можливість відпочити, а у їхніх батьків - поліпшити здоров'я дітей. Але літо це не тільки радість, а й небезпека захворювань. І не важливо, де ви відпочиваєте: на морі або в лісі за містом. Тому, щоб ефективно протистояти різним недугам, потрібно знати наступне:

Болить живіт
Найпопулярнішими винуватцями літніх хвороб можна вважати кишкові інфекції та харчові отруєння. Досить недотримання елементарних правил особистої гігієни, умов та термінів зберігання продуктів. У більшості випадків допоможуть уникнути проблем прості дії:
- навчіть дитину мити руки відразу після приходу з прогулянки і перед їжею;
- не забувайте мити овочі і фрукти доброякісною водою;
- використовуйте тільки кип'ячену або бутильовану воду;
- не готуйте продукти із запасом, приготовлені страви вживайте відразу;
- зберігання страв без холоду не повинно перевищувати 2 години;
- не вживайте невідомі гриби, дикорослі ягоди, трави та інші рослини.

Симптоми літніх хвороб викликаних кишковими інфекціями розпізнати не складно: біль у животі, блювота, температура, слабкість, рідкий стілець, відсутність апетиту. При їх появі негайно зверніться до лікаря, щоб він призначив лікування, і строго дотримуйтеся його рекомендацій.

Алергія
Буйство зелені і квітучі рослини можуть викликати у дитини алергічний кашель, висипку на шкірі, зниження апетиту, порушення сну, швидку стомлюваність та інше.І в таких випадках вам необхідно звернутись до лікаря , який дасть необхідні рекомендації.

Грибок
Грибкові захворювання також відносяться до літніх. Це пояснюється великою кількістю саден і подряпин, які примудряються заробити діти.
Профілактика подібних хвороб проста: своєчасно обробляти навіть незначні подряпини і не користуватися чужим взуттям, в тому числі при відвідуванні басейну, дотримуватися правил гігієни.

Сонячний і тепловий удар
За кількістю випадків дана проблема, напевно, лідирує влітку. Хоч захиститися від неї не так уже й складно: уникайте тривалого перебування на сонці і не забувайте носити панамку. Зверніть увагу, що симптоми цих хвороб збігаються: запаморочення, нудота, сухість у роті, непритомність, почервоніння обличчя, різнокольорові плями перед очима і слабкість. Зате перша допомога трохи відрізняється.

При сонячному ударі необхідно сховатися в тіні, покласти на лоб холодний компрес і випити щось прохолодне. При тепловому потрібні: прохолода, спокій, злегка підсолене питво і нашатир, на випадок непритомності.

Як бачимо, літні хвороби можуть бути дуже небезпечні і перетворити довгоочікуваний відпочинок в постійну боротьбу з наслідками. Тому намагайтеся уважніше ставитися до здоров'я своєї родини! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь