Літні дитячі хвороби або як захистити здоров'я дитини на відпочинку

Дата: 10.06.2024 09:54
Кількість переглядів: 25

Фото без опису

 

 

 

 

 

Літні дитячі хвороби або як захистити здоров'я дитини на відпочинку

Під час літніх канікул у школярів з'являється довгоочікувана можливість відпочити, а у їхніх батьків - поліпшити здоров'я дітей. Але літо це не тільки радість, а й небезпека захворювань. І не важливо, де ви відпочиваєте: на морі або в лісі за містом. Тому, щоб ефективно протистояти різним недугам, потрібно знати наступне:

Болить живіт
Найпопулярнішими винуватцями літніх хвороб можна вважати кишкові інфекції та харчові отруєння. Досить недотримання елементарних правил особистої гігієни, умов та термінів зберігання продуктів. У більшості випадків допоможуть уникнути проблем прості дії:
- навчіть дитину мити руки відразу після приходу з прогулянки і перед їжею;
- не забувайте мити овочі і фрукти доброякісною водою;
- використовуйте тільки кип'ячену або бутильовану воду;
- не готуйте продукти із запасом, приготовлені страви вживайте відразу;
- зберігання страв без холоду не повинно перевищувати 2 години;
- не вживайте невідомі гриби, дикорослі ягоди, трави та інші рослини.

Симптоми літніх хвороб викликаних кишковими інфекціями розпізнати не складно: біль у животі, блювота, температура, слабкість, рідкий стілець, відсутність апетиту. При їх появі негайно зверніться до лікаря, щоб він призначив лікування, і строго дотримуйтеся його рекомендацій.

Алергія
Буйство зелені і квітучі рослини можуть викликати у дитини алергічний кашель, висипку на шкірі, зниження апетиту, порушення сну, швидку стомлюваність та інше.І в таких випадках вам необхідно звернутись до лікаря , який дасть необхідні рекомендації.

Грибок
Грибкові захворювання також відносяться до літніх. Це пояснюється великою кількістю саден і подряпин, які примудряються заробити діти.
Профілактика подібних хвороб проста: своєчасно обробляти навіть незначні подряпини і не користуватися чужим взуттям, в тому числі при відвідуванні басейну, дотримуватися правил гігієни.

Сонячний і тепловий удар
За кількістю випадків дана проблема, напевно, лідирує влітку. Хоч захиститися від неї не так уже й складно: уникайте тривалого перебування на сонці і не забувайте носити панамку. Зверніть увагу, що симптоми цих хвороб збігаються: запаморочення, нудота, сухість у роті, непритомність, почервоніння обличчя, різнокольорові плями перед очима і слабкість. Зате перша допомога трохи відрізняється.

При сонячному ударі необхідно сховатися в тіні, покласти на лоб холодний компрес і випити щось прохолодне. При тепловому потрібні: прохолода, спокій, злегка підсолене питво і нашатир, на випадок непритомності.

Як бачимо, літні хвороби можуть бути дуже небезпечні і перетворити довгоочікуваний відпочинок в постійну боротьбу з наслідками. Тому намагайтеся уважніше ставитися до здоров'я своєї родини! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь