Національний календар щеплень

Дата: 05.08.2024 14:14
Кількість переглядів: 23

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

Національний календар щепленьзручне нагадування, коли отримати всі обов’язкові вакцини вчасно

Існує понад 60 небезпечних інфекційних хвороб https://tinyurl.com/58skujn2 Від майже половини з них є перевірений і дієвий захист: вакцинація.

Щеплення вакциною — найкращий спосіб якщо не повністю вберегтися від інфекційної хвороби, то принаймні полегшити її перебіг і запобігти інвалідності чи смерті, а також створити колективний імунітет, який захищає не тільки вас, а й тих, кому вакцинуватися протипоказано.

Наприклад, від кашлюку, дифтерії та правця захищає одна вакцина — АКДП. Вона вперше вводиться немовлятам у віці двох місяців. Як і ревакцинація дорослих від дифтерії та правця — вона на 100 % безоплатна.

Усього ж до 16 років кожна людина повинна пройти курс імунізації проти десяти найпоширеніших інфекцій. А після 26 роківревакцинуватися раз на десять років. І целише обовʼязкові щеплення, якими держава забезпечує нас безоплатно.

Як же не заплутатися в такій кількості вакцин?

Легко! Національний календар щеплень https://tinyurl.com/b9kkr57jзручний сучасний інструмент, який допоможе відстежувати, коли й проти чого вакцинуватися і ревакцинуватися, щоб ви та ваші діти отримали ефективний захист.

Календар містить обов’язкові щеплення проти гепатиту В, туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюку, правця, кору, епідемічного паротиту, краснухи, гемофільної інфекції — і терміни отримання кожної дози.

Усі ці щеплення надаються безоплатно в будь-якому закладі охорони здоров’я, який уклав договір з НСЗУ за Програмою медичних гарантій, — просто зверніться до свого сімейного лікаря.

«Моя дитина пропустила щеплення за календарем. Що робити

Рішення є. Якщо коротко: вакцинація проводиться з дотриманням мінімальних інтервалів. Пропущені дози не вводяться, незалежно від того, скільки часу минуло, — необхідно ввести лише дози, яких не вистачає, за Календарем із дотриманням мінімальних інтервалів.

«Мені більше 26 років. Я не пам’ятаю, від чого мене вакцинували і чи вакцинували взагалі. Мені треба вакцинуватися

Так, обов’язково вакцинуватися. Навіть якщо ви не знаєте, проти чого і коли отримували щепленнячи отримували взагалі), звертайтеся до сімейного лікаря і вам призначать графік безоплатної вакцинації. Наприклад, через сім місяців після початку вакцинації проти дифтерії та правця ви матимете всі три дози первинного вакцинального комплексу.

Довідково: з 1 серпня в Україні триває інформаційна кампанія щодо додаткових заходів з імунізації проти кашлюку, дифтерії та правця для груп населення, які пропустили планові щеплення в попередні роки, та яким необхідно їх надолужити.

Уся вакцинація за Національним календарем щепленьбезоплатна. Щоб отримати щеплення або вакцинувати свою дитину, зверніться до сімейного лікаря.

Якщо не пам’ятаєте, чи отримували ви коли-небудь щеплення, сімейний лікар складе для вас графік надолужувальної вакцинації.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь